Quarta Mostra de Cinema Amateur actual | Centre Moral i Cultural del Poblenou
Quarta Mostra de Cinema Amateur actual

Quarta Mostra de Cinema Amateur actual

576


Tens dubtes? Contacta amb nosaltres per a més informació. Prem aquí.


Com ja tenim per costum, iniciarem la sessió amb uns títols anteriors al 1980 per no perdre els orígens i revisar unes realitzacions difícils de trobar.Rafael Marcó és un consoci que poden qualificar de cineasta històric amb la virtut de perseverant, ja que fa 56 anys de la seva afició a fer cinema i ha estat un dels autors més premiats. A més de exhibir les seves pel·lícules arreu, amb altres socis del Centre va crear el 1965 el festival Trofeu Mans i el 1970 el certamen Fantastik.

 

PROGRAMA

De Rafael Marcó projectarem Diálogos para una horca (10 min. 8 mm, 1970), on un grup de visitants al camp de concentració nazi d'Struthof semblen escoltar les paraules de retret de tots aquells que hi varen morir. Andante (3 min. 8 mm, 1968) és una dona que camina cap a un enigma imprevisible. Tres en un banc (16 min. vídeo, 2006), llegir el diari o escoltar música plàcidament... fins a l'arribada d'un tercer personatge. Amb la participació de Miquel Bosch, Concepció Iborra i Josep Casanova.

Abans del vídeo digital hi ha haver el vídeo analògic. Time out (Josep Maria Joaquín, 1994, 6 min.) és un argument amb l'electrònica com a alter ego. Combinant imatges i música, Xavier Aguilà va realitzà el 2001 Eungenio, (6 min.) dedicat a Salvador Dalí. Jesús Martínez reflexiona sobre l'addicció al telèfon mòbil a Manos libres, 2012, 5 min.

Darrerament els zombis han estat ressuscitats per les sèries. Una mostra de cinema de terror amb els medis de l'escola ESCAC és La otra cena (Albert Blanch, 2013, 12 min.), on a la nit de Nadal, amb l'exèrcit als carrers de la ciutat en ruïnes, alguns supervivents aconsegueixen fugir. Un ancià insisteix a quedar-se i tornar a casa per sopar.

Els problemes actuals són protagonistes de pel·lícules. No se retire (Daniel Chamorro, 2005, 2 min.) sobre la violència masclista, Darrera la màscara (Team Kids Against Bullying, 2019, 1 min.) sobre el bullying escolar, La dulce memoria (Pablo de Tomas, 2019, 1 min.) sobre l' Alzheimer, Tahrib (Gerard Vidal-Cortés, 2018, 11 min.) sobre el drama dels milers d'immigrants africans que s'embarquen en perilloses travessies per arribar a Europa.

Els cineastes amb vocació d'amateurs s'han dedicat sovint al cinema de viatges, un gènere que el vídeo i els ordinadors han facilitat molt. A Balkan Mountains de Xavier Esgleas (2017, 12 min.) la espectacularitat de les imatges no s'haurien pogut captar anys endarrere. Els mòbils i els drons són les eines utilitzades a Sri Lanka: un viaje de un mes en siete minutos, una creació tipus anunci de Maria Beatrice Pizzi (2019). Josep Rota a Una mirada a la Xina d'avui (2019. 9 min.) ens mostra un viatge turístic amb un bon gruix de comentaris.

 

Sessió organitzada amb la col·laboració del Centre Excursionista de Catalunya.

 


Aquest espectacle forma part de les activitats de la Festa Major 2021 del Poblenou.


Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajuda a optimitzar la visita a la pàgina web i cookies de tercer per a mostrar informació diversa dels esdeveniments a les xarxes socials.
Perfecte!