ORIGEN I TRADICIÓ DE L’ASSOCIACIONISME OBRER A CATALUNYA | Centre Moral i Cultural del Poblenou
ORIGEN I TRADICIÓ DE L’ASSOCIACIONISME OBRER A CATALUNYA

ORIGEN I TRADICIÓ DE L’ASSOCIACIONISME OBRER A CATALUNYA

924


Tens dubtes? Contacta amb nosaltres per a més informació. Prem aquí.


CONVERSA D’ORIOL JUNQUERAS (HISTORIADOR) AMB ENRIC CALPENA (PERIODISTA) I FRANCESC ROMEU (CAPELLÀ I PERIODISTA)

Amb aquest acte volem aportar una reflexió sobre les nostres arrels, la funció social dels ateneus des dels seus orígens, la seva consolidació i la seva evolució com a entitats vives i actives al servei de l’extensió de la cultura en totes les seves vessants, de la cohesió de la ciutat i de la construcció del que anomenaríem la virtut de la civilitat o de la ciutadania.

Per tractar aquest tema hem pensat que Oriol Junqueras, en la seva vessant d’historiador, és la persona idònia per:

- La seva trajectòria com a professor d’història moderna i contemporània a la UAB.

- La seva implicació amb les entitats de Sant Vicenç dels Horts, primer com a associat d’algunes d’elles i posteriorment com a Alcalde del municipi.

- El coneixement del moviment ateneista de tot el país pel desenvolupament de seves responsabilitats polítiques i institucionals.

- La seva coneguda condició de catòlic practicant que li facilita l’aproximació a les entitats que nasqueren amb l’impuls de l’Església a finals del segle XIX i principis del XX, com és el cas del Centre Moral i Cultural del Poblenou i de molts altres ateneus arreu de Catalunya.

L’acompanyaran en aquesta conversa en Francesc Romeu, capellà, rector de la parròquia de Santa Maria del Taulat i Sant Bernat Calvó del Poblenou, periodista, professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL i el periodista Enric Calpena, també professor a la Blanquerna, amb una extensa trajectòria en diversos mitjans, que actualment dirigeix i presenta el programa de divulgació històrica En Guardia a Catalunya Radio.

 


Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajuda a optimitzar la visita a la pàgina web i cookies de tercer per a mostrar informació diversa dels esdeveniments a les xarxes socials.
Perfecte!